Markus/ May 15, 2020/ Info/ 0 comments

Viinilehti arvosteli odotetusti David Sterzan Amaronen sekä Ripasson viidellä tähdellä sekä myös oikeutetusti kestosuosikin Baumann-Zirgelin Riesling Schlossberg Grand Crun vuosikertaa 2016

David Sterza Amarone della Valpolicella Classico 2015

Tyylikäs huippuviini * * * * *

Viinilehden arvosteluun tästä

55.48€

Erittäin avoin, intensiivinen tuoksu. Siinä on kuivattuja hedelmiä, makeaa karhunvatukkaa ja mustaherukkaa – myös makeita mausteita ja orastavaa nahkaisuutta. Tuoksusta voi erottaa myös viilentävien yrttien, kuten mintun ja eukalyptuksen vivahteita. Täyteläinen, hieman kehittynyt maku toistaa suuntäyttävässä kokonaisuudessaan tuoksun aromimaailman. Viinissä on lisäksi hentoa kahvisuutta, lakritsia ja jännittävällä tavalla kukkaisiakin vivahteita. Reilu hapokkuus ja kevyesti suuta kuivattavat tanniinit tuovat kokonaisuuteen ryhtiä ja kantavat viiniä pitkään jälkimakuun.
Ruokasuositus: Kovat, suolaiset juustot. Myös suurriista – mielellään mediumkypsänä.

David Sterza Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2017

Tyylikäs huippuviini * * * * *

Viinilehden arvosteluun tästä

 

27.89€

Tummasävytteisen muheva tuoksu muistuttaa aromeiltaan kuivattuja hedelmiä, mustia marjoja, hentoa paahteisuutta ja mausteisuuttakin. Täyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi nahkaisuutta, kahvia ja tummaa suklaatakin. Suunmyötäinen kokonaisuus saa monivivahteiseen aromikkuuteensa ryhtiä pehmeistä tanniineista ja kypsän kirsikkaisesta hapokkuudesta. Viini jättääkin pitkään maistuvan, tyylikkään moniulotteisen jälkimaun.
Ruokasuositus: Aromikas tumma liha ja riista. Myös kovat ja suolaiset juustot.

Baumann-Zirgel Riesling Schlossberg Grand Cru 2016

Tyylikäs huippuviini * * * * *

Viinilehden arvosteluun tästä

34.90€

 

 

Erittäin tyylikäs ja moniulotteinen, hieman kehittynyt tuoksu. Viinissä on kypsää persikkaa, omenaa, hunajaa ja makeiden mausteiden monipuolisia vivahteita. Maku on kuiva, mutta hyvin kypsän hedelmäinen. Tuoksun aromien lisäksi maussa on aprikoosia, mehiläisvahaa, mineraalisuutta ja ananasta. Suunmyötäinen maku saa tasapainoa tyylikkäästä hapokkuudesta ja mausteisista vivahteista. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.
Ruokasuositus: Tyylikkäät, selkeämakuiset kala- ja äyriäisruoat.
Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.