Soave! Ennen vanhaan Suomessa tässä nimessä oli huonon ja halvan litkun kaiku.Tämä johtui tietysti siitä että usein halpa ja huonolaatuinen valkoviini mitä oli myynnissä oli nimen omaan Soavesta Venetiasta. Moni asia onneksi on muuttunut vuosien varrella ja Suomen markkinoillekkin on virrannut laatuviinejä Soave Classicosta.Kun vierailin Ginin viinitilalla vuonna 2016 niin huomasin todella kun Claudion Gini esitteli tilukset että mikä ero laadukkaisiin terroir-viineihin tähtäävällä  tuottajalla tällä alueella on tuottajiin jotka tuottaa mahdollisimman suuren määrän halpaa kuraa. Gini tietysti kuulee näihin laatutuottajiin ja se laatu! Se on mielettömän hyvä.

Sitten vähän historiaa:

Ginin perhe on viljellyt viiniä Montefortessa jo 1600-luvulta joka tekee Ginistä yhden vanhimmista tuottajista Soave Classicon alueella.

Tutkimukset ovat paljastaneet myyntitodistuksen Lombardian kuningaskunnassa Venetiassa joka on päivätty vuonna 1852. Tässä myyntitodistuksessa jossa käy ilmi että Giuseppe Gini on ostannut viinitarhan  Contrada Salvarenzasta jossa Ginin perhe oli jo viereisten viinitarhojen haltija.Viininteon ammattitaito on periytynyt vuosisatojen saatossa sukupolvelta sukupolvelle. Viimeisempänä sukupolvenvaihtona, viinimestar Olinto luovutti viiniteko taitonsa pojillensa Sandrolle ja Claudiolle jotka nykyään ovat vastuussa yrityksessä.

Alueen potentiaalin tuominen esiin viineissä ei ole helppo homma. Jatkuva tutkimus, tahto paljastaa salaisuutensa ja kääntää kaikki mahdolliset kivet ovat henkireikä työnskentelylle joka motivoi sanoo Claudio ja Sandro. Traditiot ja innovaatiot yhdistyvät yhdessä laadukkaiden viinien luomiseen.

Ginin ensimmäiset viinit ilman sulfiitteja tehtiin vuonna 1985 ja se oli vallankumouksellinen hetki. Se muutti viininvalmistuksen kulkua ja toi viinin puhtauden esille. Nämä puhtaat viinit kertovatkin sinulle alueellensa tyypillisen tyylin ja tarinansa. Tämä tarina on myös pala Ginin historiaa. siten paljastaa sinulle ajoissa alueen ja tarinan, joka on myös Ginin historia. Ginin viinitarhat sijaitsevat parhaimmilla aurinkoisimmilla rinteillä. Ne levittäytyvät noin 50 hehtaaria Montefortessa, Soave Classico DOC – alkuperäisluokitus alueella ja  Campianossa, Valpolicella DOC alkuperäisluokitus alueella

He ovat aina kiinnittäneet eniten huomiota viinitarhojen ja viinien hoidossa täysin luonnolliseen menetelmään ja tämän vuoksi he ovat vuosien varrella päättäneet olla poistamatta mitään viinitarhojaan hyötyäkseen tällä hetkellä perintönä saadusta kokemuksesta.

Viljely Ginillä on orgaanista ja sertifioitua

Katso myös wblogi vierailusta