Markus/ syyskuu 1, 2018/ Maistelut/ 0 comments

Wblog-T17-a-M

Kun vielä Languedoc ja Roussillonin viinien haihtuva muisto oli jäljellä, niin oli hyvä jo maistella taas jotain lämmittävää loppusyksyyn/alkavaan talveen. Mikäpä sopii sen paremmin siihen hommaan kuin portviinit. Otto on kova poika järkkäilemään maisteluita ja mikäs siinä on järkkäillessä kun omaa niin massiivisen viinitietämyksen. ”Otto maistattaa portviinejä” oli siis illan teema kylmänä lauantai-iltana 11.11.2017.

Listataanpa viinit nyt joillain muistiinpanoilla ryyditettynä.

FLIGHT 1

 1. Fonseca crusted port 2006
  • Tuoksussa alkoholi voimakas siivitettynä salmiakilla, lakritsilla ja marjoilla. Maussa alkoholi puskee voimakkaasti, pitkä marjainen jälkimaku.
 2. Quinta do Noval unfiltered late bottled vintage (LBV) 2005
  • Anis tuntuu tuoksussa marjojen seassa. Tanniinit hyvin pehmentyneet tässä LBV:ssä, mikä usein juodaan nuorena, paitsi suodattamattomat versiot säilyvät hyvin kuten tämä kyseinen viini. Marjainen todella pitkä jälkimaku.

FLIGHT 2

 1. Quinta do portal vintage 2005
  • Tuoksussa alkoholi aika voimakas, tummia marjoja ja vähän rusinaa sekä taatelia. Erittäin täyteläinen ja voimakas. Löytyy vadelmaa, karhunvatukkaa. Turhan voimakkaat tanniinit. Toimi hyvin suklaan kanssa.
 2. Graham vintage port 2003
  • Harmooninen, lakritsainen ja salmiakkinen. Tummia marjoja maussa runsaasti. Tässä viinissä maku vaihtui todella nopeasti.Viini ikäänkuin eli suussa.

FLIGHT 3

 1. Smith Woodhouse Madalena vintage 1996
  • Jotenkin tunkkainen ja mykkä. Tosin alkoi avautumaan vähän ajan kanssa. Vähäisesti rusinaa.
 2. Burmester vintage 1991
  • Rusinaa, taatelia ja voimakas tujaus alkoholia tuoksussa. Maussa rusinaisuus ja taatelimaisuus mukana ja ehkä vähän pähkinää. Marjaisuus jää taka-alalle.
 3. Quinta de la rosa vintage port 1991
  • Tuoksussa pikimustaa lakritsaa, marjaisuutta, laastaria ja jopa vähän lantaa sekä multaa. Maku pehmeässä balanssissa, tanniinit myös pehmeät, alkoholi ei tunnu voimakkaasti. Todella pitkä jälkimaku, jossa tuntuu myös hieman savuisuutta.
 4. Real Companhia Velha vintage port 1985
  • Tämä väriltään vaalean ruskea, rusinainen, havuinen ja kevyen suklainen viini oli oksidoitunut.
 5. Borges vintage port 1980
  • Tuoksussa lakkahilloa ja taatelikakkua. Jälkimaku oli järjetön tässä voimakkaassa täynnä taatelia ja mantelia olevassa viinissä.
 6. Krohn vintage port 1967
  • Super voimakas räjähdys suussa joka jättää jälkeensä maitosuklaasta, toffeesta, hedelmämarmelaadista, taatelista ja piparkakkutaikinasta muodostuneen pitkän jälkimaun.

Itseaiheutetusta negatiivisesta jälkihöyrystä huolimatta tämä maistelu oli loistava ja taas mukava jatkaa viiniharrastusta kohti seuraavia makuelämyksiä.

-Markus Laukkanen

16.6.2018

 

Share this Post

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.