Markus/ lokakuu 10, 2021/ Nopeat Blogit/ 0 comments

Viinilehti arvosteli kasan WineConnection Finlandin maahantuomia viinejä:

* * * * * Paul Blanck Riesling Grand Cru Schlossberg 2017

Intensiivisen tiivishenkinen tuoksu. Siinä on erittäin kypsää persikkaa, keltaista omenaa ja hunajamelonia – myös päärynää ja makeaa mausteisuutta. Maku on kuiva ja toistaa tarkasti tuoksun aromimaailman. Viinissä on lisäksi reilua mineraalisuutta, sitruksisuutta ja valkoherukkaa. Vivahteikas maku saa ryhtiä hyvin reilusta hapokkuudesta ja kokonaisuus jättääkin pitkään maistuvan, persikan kiveäkin muistuttavan, veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Selkeämakuiset kala- ja äyriäisruoat hapokkaiden kastikkeiden kera.

 

* * * * * Paul Blanck Riesling Grand Cru Furstentum 2018

Vivahteikas, hyvin kypsän hedelmäinen tuoksu. Siinä on persikkaa, sen kiveä, ananasta, hunajamelonia ja makeaa mausteisuutta. Lähes kuiva maku on suuntäyttävän hedelmäinen. Runsaasta mausta voi tuoksun aromien lisäksi erottaa kukkaisuutta, hentoa karvasmantelia ja aprikoosia. Hieman öljyinenkin suutuntuma saa ryhtiä mausteisuuden lisäksi leveän sitruksisesta hapokkuudesta. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, moniulotteisen jälkimaun

Ruokasuositus: Täyteläiset punalihaiset kalaruoat. Myös runsaat äyriäisherkut.

 

* * * * * Paul Blanck Gewurztraminer Grand Cru Furstentum 2015

Avoin ja erittäin vivahteikas tuoksu. Siinä on kuivattujen hedelmien, esimerkiksi rusinan aromia. Tätä leveän hedelmäistä aromimaailmaa tukee vielä kukkaiset, makean mausteiset ja parfyymiset vivahteet. Puolimakea maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi makeaa ananasta, hillottua sitruunaa ja karvasmanteliinkin vivahtavia piirteitä. Leveä, lähes pureksittavan paksu maku ryhdittyy mausteisuuden ja hapokkuuden myötä. Viini jättää pitkään maistuvan, mausteisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Runsaat, aasialaisittain maustetut vaaleat liharuoat. Myös suolaiset juustot. Sopii myös raikkaiden, hedelmäpiiraiden seuraan.

 

* * * *  Baumann-Zirgel Rosé Pinot Noir 2020

Melko avoin, kirsikkaa, punaherukkaa ja kypsää punaista omenaa, myös hentoa mausteisuutta muistuttava tuoksu. Kuiva, mutta kypsän marjainen, tuoksun punasävytteisiä aromeja toistava maku. Viinissä on lisäksi kukkaisuutta sekä kainoa haihtuvien happojen vivahdetta. Reilu hapokkuus tuo viiniin ryhtiä kantaen makua kevyesti suuta supistavaan, mutta veden kielelle nostattavaan, kirsikkaiseen jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Paistettu tai grillattu vaalea liha. Myös täyteläiset salaatit sekä leikkeleet.

* * * *  Moric Haus Marke Supernatural 2019

Tyylikkään vivahteikas ja luonteikas, kypsää omenaa, persikkaa, kukkaisuutta ja hunajaakin muistuttava tuoksu. Tuoksun aromeja tarkasti seuraileva maku on kuiva, mutta leveän hedelmäinen. Viinissä on lisäksi mineraalisuutta, kypsää päärynää ja hunajamelonia. Eloisa hapokkuus antaa viinille tasapainoa ja kantaa makua pitkään, kevyesti suuta supistavaan, mutta veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Runsasmakuiset, paistetut tai grillatut kalat ja äyriäiset

 

Share this Post

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.