David Sterza – yritys, jolla on pitkät juuret viiniteollisuudessa, mutta viininvalmistus on alkanut vasta 1998.

Corvina-rypäleitä David Sterzan viinitarhalla.

David työskenteli ennen serkkunsa Paolo Mascanzonin, yrityksen osaomistajan, kanssa pääasiassa rypäleiden tuottajana muille viinin valmistajille. Paolo kuitenkin huomasi rypäleiden korkean laadun sekä kunnianhimoisen asenteen nuoressa Davidissa ja alkoi painostamaan häntä omaan viinintuotantoon. David suostui lopulta ideaan ja niin Agricola David Sterza syntyi. Viinitilaa johtaa edelleen David ja Paolo.

Vasemmalta: David, Angela ja Paolo

David Sterzan bravuureita ovat intensiiviset Ripasso, Amarone sekä IGT-viini nimeltä Pagoda. Viimeisin on valmistettu Amarone-metodilla (rusinoituneista rypäleistä), mutta rypäleinä on käytetty Cabernet Sauvignonia, Merlotia ja Shirazia.

Lue myös blogi vierailusta viinitillalla vuonna 2016.

Markus Laukkanen 23.4.2019