PAUL BLANCK

Linkki video esittelyyn

35 hehtaaria, 5 Grands Cru palstaa, 4 Lieux-dits (Premium Cru) palstaa. 

Perhetuottaja Domaine Paul Blanck on erittäin terroir (maaperä) -painotteinen tuottaja, jolla on 2/3 viinipalstoista luokiteltuja palstoja.

Alsacen terroir-konseptin uranuurtajat eli aiemmat Blanckin sukupolvet ovat uskoneet terroirin synnyttämään aitoihin ja luonnollisiin viineihin. Viinitila on hakenut luomusertifikaattia ja tulee saamaan sen muutaman vuoden kuluttua tästä päivästä.

Terroirilla on suuri vaikutus viinin luonteeseen. Seuraavat maaperän vaikutukset on huomattu Paul Blanckin viinien luonteessa:

  • Rauta: Värin intensiteetti
  • Kalkkikivi: Kokonaisuus
  • Magnesium: Harmonia
  • Silikaatti (pii): Hienostuneisuus ja voima
  • Savi: Makeus ja kiinteys

Blanckin terroir-viinit on kellaroitu jo useita vuosia ennen markkinoille saattamista. Rypäleet on poimittu optimaalisella kypsyydellä kunkin alueen ominaispiirteiden ja ilmastoprofiilin mukaan. Viinit on tarkoitettu täydentämään ja laajentamaan maailman parasta gastronomiaa. Terroir-viinin runollinen ja luova olemus avaa runsaasti tuntemuksia. Sitrushedelmät, mausteet, savuiset vivahteet, suolaisuus ja täyteläisyys yhdistyvät antamaan merkittävän profiilin viineille, jotka voidaan yhdistää hienostuneeseen ja aitoon ruokaan.

Sukupolvet ja viinintekijät

1610
Ensimmäisiä itävaltalaisia esivanhempia oleva Hans Blanck hankkii ensimmäiset köynnökset Alsacesta

1846
Jacques Philippe Blanck palkitaan mitalilla tunnustuksesta hänen työstään viininviljelijänä

1927
Paul Blanck ja kourallinen viininviljelijöitä työnskentelelevät saadakseen  Schlossberg palstan itsenäiseksi ja ”Terroir” palstaksi.

1975 eteenpäin

Bernard ja Marcel Blanck, (Paul Blanckin pojat) ovat isossa osassa  ”GrandCru” -merkinnän myöntämiselle Schlossbergille, ensimmäinen alueelle, joka saa tämän arvokkaan tunnustuksen Alsacessa.

Nykyään kaksi sukupolvea on edelleen aktiivisena toimijana serkkujen Frédéricin ja Philippen toimesta. Perheenjäsenet ovat kaikki kaikessa, jokaisella on erilainen ja toisiaan täydentävä osa, jota ohjaa yhteinen tavoite: tuottaa viinejä, jotka tarjoavat voimakkaita tunteita ja jotka ovat todellisia taideteoksia.

”Olen taiteilijan impressaari”, sanoo pitkänhuiskea Philippe lämmin hymy kasvoilla. Taiteilijalla hän viittaa serkkuunsa Frédéric Blanckiin, viininviljelijään.

Vasemmalta: Philippe Blanck ja Frédéric Blanck

Serkukset ovat työskennelleet yhdessä jo vuodesta 1988 ja työskentelevät vielä tälläkin hetkellä. Frédéric on todellinen viininvalmistaja ja Philippe on suuri filosofi ja vastuussa markkinoinnista. He ovat herrasmiehiä, joilla on suuri sydän ja joiden tavoitteena on tarjota laadukkaita viinejä kaikille viinejä rakastaville ja minä WineConnectionin omistajana, olen erittäin ylpeä saadessani osallistua tähän elinikäiseen projektiin ja tuoda heidän viinejä kaikille suomalaisille viinin ystäville.

-Markus Laukkanen 3.4.2019