WBlog: T4- a-M

27.9.2016 Tom Willis Thirsty Bearista järjesti Nomad Cellarsilla Semillon-maistiaiset, jossa oli General Manager James Agnew Audrey Wilkinsonilta Australian Hunter Valleystä esittelemässä ja kertomassa Semillonista ja heidän viineistään. Semillonillahan ikääntyy hyvin pullossa. Viinit tehdään Hunter Valleyssä  ilman tammea tai kuorikosketusta. James oli kova kierrekorkin puolestapuhuja, aussi kun oli.

wp-1475149140464.jpg

Maisteltavat viinit

Saimme seuraavat Semillon viinit maisteltavaksi seuraavassa järjestyksessä

  1. The Ridge 2015: Lähes kirkas väriltään, mineraalinen kesähellejuoma.
  2. The Ridge reserve 2009:  Loistavaa kuuman vuosikerran tavaraa, voinen, pyöreä, hedelmäinen ja vahainen. Lisa-Perrotti Brown antoi Robert Parkerin Wine Advocatessa tälle viinille 93 pistettä.
  3. Museum Reserve 2006: kymmenen vuotta vanhaa ja aivan tikissä. Tämäkin oli myös kuuma vuosi ja viinissä vahaisuuden, voin ja hedelmien lisäksi eksoottisia hedelmiä kuten ananasta.
  4. Museum Reserve 2005: Yli kymmenen vuotta vanhaa ja aivan tikissä. 2005 oli taas kylmempi vuosi, josta johtuen viini on ohuempi, mineraalisempi ja elegantimpi.
  5. Pooles Rock Single Vineyard 2011: Muistutti hyvin paljon Museum 2006 -viiniä, vaikka olikin paljon nuorempi. Tai tässä vaiheessa neljä lasillista alkoi jo vaikuttamaan arviointikykyyn, minä kun en sylje viiniä koskaan.

Museumien hinta on Australiassa cellar doorilla noin 100 AUD mikä on noin 70€. Muualta näitä vuosikertoja ei oikein saa. Se, että viini maksaisi Alkossa arviolta 100€/pullo tekisi niistä ylihintaisinta viiniä mitä olen koskaan maistanut.

-Markus Laukkanen  29.9.2016