Viini-ruokataulukot on rakennettu perinteistä poiketen viinin ja käytettyjen rypäleiden mukaan, eli mikä ruoka sopii kullekin viinille ja viinityypille. Toivottavasti taulukkomme auttavat sinua jos sinulla on viini käsissäsi ja mietit millaiselle ruualle se sopii ja millaiselle ei. Taulukoiden tekemisessä on vahvasti otettu vaikutteita Andre Dominen kirjasta nimeltä Viini. Muistathan, että täydellisiä taulukoita ei voi tehdä, vaan viini ja ruoka on aina kokonaisuus, jonka rajoja tulee kokeilla ja venyttää.

Voit halutessasi jättää palautetta taulukoista. Palautelomakkeen löydät sivun lopusta.

SAMPPANJAT JA MUUT KUOHUVIINIT

KEVYET JA HAPOKKAAT VALKOVIINIT

[Riesling,ei tamminen Sauvignon Blanc,ei tamminen Chardonnay,Melon,Silvaner,Grüner Veltliner,Albarino,ei tamminen Chenin Blanc,Fiano,ei tammitettu Garganega,Chasselas]

TÄYTELÄISET JA TAMMIKYPSYTETYT VALKOVIINIT

[Chardonnay,Sauvignon Blanc,Semillon,Chenin Blanc,Pinot Gris,Grenache Blanc,Pinot Blanc, Garganega]

VOIMAKKAAT JA AROMAATTISET VALKOVIINIT

[Gewürztraminer,Viognier,Muscat, Rose (Grenache, Cinsault)]

KEVYET,NUORET JA HEDELMÄISET PUNAVIINIT

[Gamay,PinotNoir/Spätburgunder/Blauburgunder(ei barrique), Barbera, Dolchetto, Corvina, Blaufränkisch,Trollinger, Rose, (ei Grenache), Mencia]

SILKKISET, MAUSTEISET JA HIENOSTUNEET PUNAVIINIT

[Pinot Noir/Spätburgunder/Pinot Nero(barrique),Sangiovese,Grenache,Pinotage,]

SAMETTISET JA RUNSAAT PUNAVIINIT

[Merlot,Zinfandel,Primitivo,Zweigelt,St.Laurent,Cabernet Franc,Carménère]

UUTTEISET JA TANNIINISET PUNAVIINIT

[Cabernet Sauvignon,Tempranillo,Touriga Nacional,Nebbiolo, Malbec, Nero´d Avola, Aglianico,Syrah,Mourvedre,Tannat,Amaronet, ]

MAKEAT JÄLKIRUOKAVIINIT