wBlog: YV5-M-a

Tämän(kin) blogin kirjoittaminen on roikkunut nyt jo jonkun tovin, mutta kuten muidenkin mieleenpainuvien viinikokemusten mukaan, ei näitä unohda koskaan.

Eräs lauantai-ilta ja valmistin Jamie Oliverin sienirisottoa ja naudan sisäfilettä. Yllättävän hyvin sopi nämä yhteen sisäfileen rasvattomuuden ansiosta mutta mikä viiniksi? Risotolle valinta olisi ollut suhtkot helppo sekä myös sisäfileelle, mutta entä kokonaisuudelle? Braidan Barbera d’Asti Bricco dell’Uccellone oli vastaus ja se vastasi huutoon. Tässä 15kk barrique tynnyrissä kypsytetty ja pullossa 12kk ennen myyntiä pidetyssä Barberassa oli selvästi perinteistä Barberaa enemmän potkua ja tammen antamaa vaniljaa kuitenkin säilyttäen Barberan hedelmäisyyden ja punaiset marjat kuten mansikan ja kirsikkan. Tätä 2013 vuosikertaa pitää löytää lisää sillä tiettävästi 2014 ei ole niin onnistunut.

Markus Laukkanen 14.5.2017

 

 

 

 

 

VIININ TIEDOT

Ostettu / hinta / koko: Wein Bastion / 42€  / 0.75l

Rypäleet:  Barbera 100%

Ammattilaisarvio: 94pts – Monica Larner, Robert Parker  Wine Advocate 

Arvioitu juomaikkuna: 2016 – 2026