wBlog: YV5-a-M

Kun tuli viinin valinnan aika kotikeittiön poron sisäfileelle puolukkakastikkeella ja valkosipulitimjamiperunoille, oli Amarone hyvä valinta.  Kaapista löytyi kaksi kappaletta Amarone tuliaisia David Sterzan vierailulta (katso wblog). Oli aika avata toinen. Vuosikerta oli 2012 joten dekanteroin viiniä noin 3 tuntia. Tämä tuntui riittävältä eikä viini osoittautunut maussa olevan liian nuori.

Tässä jumalten nektariinissa oli paljon marjoja ja suklaata, pyöreät tanniinit ja kaikki hyvässä balanssissa. Alkoholia oli 16%, mutta se ei erottunut tuoksussa eikä maussa. Poroa, puolukkakastiketta ja iso kulaus Amaronea niin ei voinut pysyä nahoissaan, niin hyvää se oli!

– Markus Laukkanen  6.2.2017

 

 

VIININ TIEDOT

Ostettu / hinta / koko: Tuottajalta

Rypäleet: Corvina, Rondinella, Corvinone, Oselata

Ammattilaisarvio: Kolme lasia: Cambero Rosso

Arvioitu juomaikkuna: 2016 – 2026