wBlog-YV-6-M-a

Toukokuun puoliväli on kyllä myöhäinen grillauskauden avajainen, mutta tänä vuonna kevään tulo on mitä on. Vuoden ensimmäiseen grillaukseen valitsin black anguksen T-luupihvin. Eläin oli teurastettu halal-tyyliin, joten hyvä mieli siinäkin mielessä 🙂 . Liha grillasin 57-asteiseksi ja laitoin vetäytymään folioon. Viiniltä vaadittiin tanniineja kesyttämään rasvaisia osia lihasta, johon rasva oli nätisti sulanut sisään yli 300ºC:een Weberissä. Reilu vuosi sitten ostettu Ridgen Lytton Springs 2010 Silja Serenaden viinikaupasta tuntui oikealta valinnalta. 70% Zinfandelia, 23% Petit Sirah ja 7% Carignanea sisältävässä viinissä oli tanniineja reilumman puoleisesti, mikä puri todella hyvin lihalle, kunhan muisti että lihaa oli aina suussa kun otti huikkaa. Viinissä aisti anista ja vastapuristettuja rypäleitä sekä mokkaa. Erittäin mieleenpainuva grillikauden avaus.  Zinfandel on jäänyt ainoastaan muutamaan kokeiluun. Nyt niitä täytyy alkaa metsästämään tulevia grillauksia varten.

Markus Laukkanen 15.5.2017

 

 

 

 

 

VIININ TIEDOT

Ostettu / hinta / koko: Bon Vivant, Silja Serenade / 35€  / 0.75l

Rypäleet: 70% Zinfandel, 23% Petit Sirah, 7% Carignane

Ammattilaisarvio: 93+ pts – Jeb Dunnuck, Robert Parker  Wine Advocate 

Arvioitu juomaikkuna: 2015 – 2024